16.000 € més per a la investigació de la mort sobtada

El Memorial Nacho Barberà va fer entrega a l’institut de recerca de la Fe els 16.000 € que s’han recaptat durant el 2019. A l’acte homenatge va assistir la Secretària Autonòmica, Concha Andrés, així com el director científic de l’Institut de Recerca La Fe i la gerent del Departament La Fe, Máximo Vento i Eva Salvo.

Amb estos fons es continuarà donant suport a la investigació sobre cardiopaties associades a la mort sobtada, per a la qual hi ha poques ajudes públiques. També hi van estar presents els pares de Nacho Barberà i la cardiòloga de l’Hospital La Fe i responsable del Grup de Recerca en Cardiopaties familiars, mort sobtada i mecanismes de malaltia de l’IIS La Fe, l’alberiquenya Esther Zorio. En representació de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana va estar el seu vicepresident, Juan Antonio Sanjuán i de la UD Alzira, el vicepresident, Rafa Asensio.

Enguany els fons han provingut del torneig realitzat el mes de juny passat que va guanyar l’Sporting de Gijón, aportacions d’empreses, la venda de polseres així com 2.000 € del musical Jesucrist Superstar organitzat per la comissió de joventut de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa alzirenya.

La secretària autonòmica, Concha Andrés, va destacar «com este tipus d’iniciatives ciutadanes aconseguixen un doble efecte, d’una banda l’ajuda econòmica i de l’altra promoure la conscienciació social en temes desconeguts a la població general com són les causes de la mort sobtada. tractaments i estratègies per previndre-les».

Des del 2017 està en vigor el decret 159/2017 que establix l’obligació que determinats centres compten amb desfibril·ladors i personal qualificat per fer-los servir. Alzira compta amb desfibril·ladors a les instal·lacions esportives, centres escolars i departaments municipals.