L’Associació

L’Associació Nacho Barberà es va constituir formalment el 10 de març de 2020, just quatre dies abans que fórem confinats per la maleïda pandèmia. Fins aleshores, el nombrós grup de col·laboradors treballava sota el nom de Memorial Nacho Barberà. El president, òbviament va ser el pare de Nacho, Fernando i sa mare, Carmen, és la secretària i ànima mater de l’associació.

L’objectiu del Memorial Nacho Barberá és conscienciar sobre la importància de la investigació en la lluita i prevenció de les cardiopaties associades a la mort sobtada. La UD Alzira ha organitzat una sèrie d’iniciatives al voltant del Memorial Nacho Barberá amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, entre les quals destaca la venda de 8.000 polseres solidàries i la fila 0 per a totes les aportacions econòmiques.

Insígnia d’or d’Alzira
L’associació Memorial Nacho Barberà va tindre l’honor de rebre el 30 de desembre de 2022 la insígnia d’or de la ciutat d’Alzira, la màxima distinció de la capital de la Ribera Alta, en la modalitat d’humanitats pel seu treball en post de la investigació de la mort sobtada.