5.230 € més per a la investigació de la mort sobtada

L’Associació Nacho Barberá contra la Mort Subita ha recaptat el 2020 un total de 5.230 euros per a la investigació de la mort sobtada que desenvolupa l’Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS La Fe), segons ha informat l’institut.
Es tracta de la tercera donació des que, el 2018, es posara en marxa el Memorial Nacho Barberà, després de la mort del capità de l’equip cadet B de la UD Alzira per mort sobtada durant un partit.

Durant tres anys, el suport econòmic i social de totes les persones i entitats que formen part del Memorial Nacho Barberá s’ha traduït en donacions per valor de 44.267 euros que han contribuït a l’impuls de la investigació i a una campanya constant per sensibilitzar la societat sobre les cardiopaties familiars i la mort sobtada cardíaca, segons les mateixes fonts.

Així, enguany han aconseguit aportar 5.230 euros, tot i que la pandèmia ha impedit l’organització del principal esdeveniment de recaptació, el Memorial de futbol.

Tot i això, futbolistes i clubs de Primera i Segona Divisió, com Benzemá, Ter Stegen, Koke o Kangin Lee, han seguit aportant samarretes, botes o guants que es venien en qüestió de minuts quan eixien a la venda a les xarxes socials del Memorial. Així mateix, diferents empreses de la localitat han fet aportacions que han augmentat la recaptació.

L’associació, posarà a la venda demà dimecres, 3 de febrer, en el tercer aniversari de la mort de Nacho Barberà, polseres per seguir recaptant fons per a la investigació sobre la mort sobtada que porta a terme a l’IIS La Fe el Grup de Recerca sobre Cardiopaties Familiars, Mort Subita i Mecanismes de Malaltia (CAFAMUSME) que dirigix la doctora Esther Zorio.

Continuïtat de la investigació
Les cardiopaties familiars són malalties rares, molt infreqüents, que poden ocasionar mort sobtada especialment en joves i que es poden transmetre a la descendència perquè són d’origen genètic.

Des que el 2008 es va crear la Unitat de Cardiopaties Familiars i Mort Súbita en col·laboració amb l’Institut de Medicina Legal, el grup CAFAMUSME de l’IIS La Fe ha desenvolupat línies de recerca amb finançament públic i privat participant en convocatòries competitives nacionals i internacionals.

Gràcies a estes donacions extraordinàries, el Grup de Recerca 2 CAFAMUSME ha pogut mantindre la contractació d’una biòloga postdoctoral i donar continuïtat a la investigació translacional en miocardiopatia aritmogènica i taquicàrdia ventricular catecolaminèrgica polimòrfica, les grans apostes actuals en recerca bàsica.

Addicionalment, l’equip ha continuat participant en diferents projectes col·laboratius sobre altres miocardiopaties i canalopaties i ha explorat col·laboracions per participar en projectes més tecnològics sobre genòmica i imatge cardíaca.