Comença el I Memorial Nacho Barberà

El Memorial Nacho Barberà arranca demà divendres en allò estrictament esportiu amb una marató de partits que es prolongarà fins dissabte a les onze de la nit. Huit equips cadets de primer any faran les delícies dels aficionats (o no) al futbol que podran accedir gratuïtament al Camp d’Esports Venècia d’Alzira. Per rendir homenatge al seu fidel aficionat, encapçala el cartell del torneig l’Atlètic de Madrid a què se li enfrontarà l’altre equip del Cholo Barberà, la UD Alzira; la selecció de la Ribera, composta per molts excompanys i amics de Nacho i el Levante UD. L’Alzira i la selecció comarcal obriran el torneig a les 17 h. El grup B el formen el València, el Vila-real, Albacete i FEB Ontinyent, el rival del Cadet B pel subcampionat de lliga i contra el qual el futbolista alzireny s’enfrontava el fatídic 3 de febrer. En la vesprada de demà competiran els equips valencians, mentre que dissabte entraran en lliça els matalassers i el Formatge Mecànic.
A les 19’30 es produirà el moment més emotiu de l’esdeveniment amb el descobriment de la placa que donarà oficialment el nom de Nacho Barberà al camp conegut familiarment com a La Gàbia.

L’accés serà gratuït encara que s’oferiran per la grada les polseres commemoratives amb què s’estan obtenint ingressos destinats a la investigació de la mort sobtada per part de l’Institut de Recerca de la Fe. Fa unes setmanes, la cardiòloga que està investigant sobre el gen de la filamina C, considerat causant de la mort sobtada, l’alberiquenya Esther Zorio, es va sorprendre que el seu institut haja de rebre una ajuda tan important. «Les aportacions sempre van dirigides a la investigació contra el càncer i altres malalties més genèriques. Nosaltres quasi no tenim ajuda i la investigació és molt cara», va indicar la doctora. Actualment s’han venut més de 10.000 polseres i uns quants milers més seguixen a la venda en nombrosos punts.

L’Hospital Universitari de la Ribera es va sumar ahir a la iniciativa solidària Memorial Nacho Barberà, impulsada per la UD Alzira per recaptar fons per sensibilitzar i donar suport a la investigació sobre cardiopaties associades amb la mort sobtada. El president de la UD Alzira, Juan Antonio Sanjuán, i el directiu del club i pare de Nacho, Fernando Barberà, es van reunir amb la directora gerent de l’Hospital de la Ribera, Isabel González, a qui van informar de la iniciativa solidària. L’Hospital d’Alzira es convertix, així, en punt de venda de les polseres que s’han realitzat amb motiu del Memorial i que es podran adquirir per 2 euros al Departament de Comunicació del centre alzireny. Tots els diners recaptats es destinaran al Grup de Recerca en Cardiopaties de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital la Fe (IIS La Fe).

Els futbolistes de La Lliga donen samarretes
Diversos futbolistes de LaLiga han donat samarretes i altres objectes futbolístics que seran rifats durant el torneig com l’elàstica de Carlos Bacca, Benzema, Gareth Bale o l’alzireny del Vila-real B, Sergio Lozano. Els exfutbolistes Vicente Rodríguez, Angulo, Fernando, Curro Torres, el periodista Tomás Roncero i l’actor alzireny Álex Gadea han gravat vídeos amb l’etiqueta #yojuegopornacho. L’exvalencianista David Villa va donar una visibilitat enorme al memorial amb un tuit i un post d’Instagram. El Campus Racing i l’Àngel Nieto Team (antic Team Aspar) mostraran alguns dels seus millors vehicles i l’empresa col·laboradora de l’Alzira, grup Mazo, ensenyarà un dels centenars de caps tractors que viatgen per tot Europa.