L’Associació lliura 18.125 € per a la investigació

Com cada 3 de febrer, l’Associació Memorial Nacho Barberà ha fet entrega hui de la recaptació obtinguda durant l’any per a la investigació de la mort sobtada a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe). Quan fa cinc anys de la trista desaparició de Nacho Barberà, els seus pares, Fernando i Carmen han entregat 18.125 €.

La quantitat aportada procedix principalment de la recaptació del Memorial de futbol que es va celebrar al juny i que va guanyar l’Atlètic de Madrid. Les empreses i comerços de la ciutat han col·laborat amb donacions així com el grup de teatre La Tarumba, que va aportar la recaptació de l’obra Veïns que va representar el 29 de setembre al Gran Teatre d’Alzira. Com en anteriors anys s’han venut polseres -i enguany clauers- que han tingut un caràcter doblement solidari perquè particulars i comissions falleres els adquirien i regalaven en les seues celebracions. La loteria i les quotes dels més de 300 socis que té el Memorial han completat els 18.125€ obtinguts.

Es tracta de la cinquena donació des que, el 2018, es posara en marxa el Memorial Nacho Barberà, després de la mort del capità de l’equip cadet B de la UD Alzira per mort sobtada durant un partit a Ontinyent. Durant estos anys, el suport econòmic i social de totes les persones i entitats que formen part del Memorial Nacho Barberà s’ha traduït en donacions que han contribuït a l’impuls de la investigació i a una campanya constant per sensibilitzar la societat sobre les cardiopaties familiars i la mort sobtada cardíaca.

Les donacions del Memorial Nacho Barberá han constituït un baló d’oxigen per mantindre activa la investigació que desenvolupa la doctora Esther Zorio, responsable del Grup d’Investigació CAFAMUSME donant continuïtat a la investigació translacional en miocardiopatia arritmogènica i taquicàrdia ventricular catecolaminèrgica polimòrfica, les grans apostes actuals en investigació bàsica.