Nova jornada informativa sobre reanimació cardiopulmonar

L’Institut de Recerca Sanitària La Fe (IIS Las Fe) ha acollit la jornada «El teu hospital investiga» organitzat pel grup de recerca Cardiopaties familiars, mort sobtada i mecanismes de malaltia (CAFAMUSME). Una jornada en què més de 80 pacients i familiars han pogut aprendre la importància de la reanimació cardiopulmonar (RCP) i posar-la en pràctica davant d’una situació de risc, entendre conceptes bàsics sobre genètica i conéixer els dispositius que poden detectar problemes cardíacs.
Pacients i familiars han compartit una jornada amb investigadors, clínics, infemeres i personal CAFAMUSME i de la Unitat de Cardiopaties que dirigix la doctora Esther Zorio. Un equip multidisciplinari que treballa per augmentar el coneixement sobre les cardiopaties familiars i la mort sobtada i aconseguir millorar la qualitat de la vida dels pacients.

A la jornada hi han assistit representants de l’Associació Memorial Nacho Barberá, Associació Valenciana de Trasplantats de Cor, Associació de persones amb Insuficiència Cardíaca i malalties cardiovasculars.

Els assistents han participat en un taller de RCP desenvolupat per personal de la Unitat de Cardiopaties de l’Hospital La Fe i que s’ha pogut fer amb el suport de l’Àrea de Simulació Clínica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe que ha cedit el material necessari.

Suport institucional
La directora gerent de l’IIS La Fe, Ainhoa Genovés, ha inaugurat la jornada i ha assenyalat que “per a l’Institut de Recerca Sanitària La Fe, estes jornades de contacte directe amb pacients i familiars, és a dir, amb la raó de ser del nostre institut, són fonamentals per agredir el compromís i el suport altruïsta que ens ajuda investigar gràcies a l’ajuda econòmica, a la participació en estudis clínics ia la companyia que fan els pacients als investigadors perquè saben que sempre hi poden comptar”.

Sobre el teu hospital investiga
L’objectiu de les jornada «El teu hospital investiga» és connectar investigadors i pacients en una jornada de divulgativa per compartir avanços en les investigacions, exposar les dificultats, expectatives, consultes i intentar millorar la relació entre la ciència i la societat, tant des del punt de vista de la investigació i dels pacients.