L’Associació dona 14.200 euros per a la investigació

L’associació Memorial Nacho Barberà ha aportat 14.200 euros a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) per a la investigació de malalties cardíaques i la mort sobtada. El col·lectiu alzireny ha obtingut esta recaptació de la cinquena edició del Memorial de futbol Nacho Barberà que per primera vegada va guanyar el València CF. També s’han obtingut ingressos per les aportacions de particulars i empreses, així com per la venda de loteria i les quotes dels 300 socis que pertanyen a l’Associació.

Hui fa sis anys de la mort sobtada que va acabar amb la vida de Nacho Barberà als seus catorze anys, mentre disputava un partit de futbol a Ontinyent. Des d’aleshores la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha millorat els reconeixements mèdics dels milers de futbolistes que integren l’ens autonòmic. La sisena edició del torneig tindrà lloc del 14 al 16 de juny al camp d’esports Venècia d’Alzira.

El suport de l’Associació Nacho Barberá, durant els últims 5 anys, ha permés donar continuïtat a la investigació sobre cardiopaties familiars que desenvolupa l’IIS La Fe. Este suport econòmic és un baló d’oxigen per mantindre-la activa ja que, gràcies a estes donacions, l’equip investigador ha pogut mantindre la contractació de personal i donar continuïtat a la investigació translacional en miocardiopatia aritmogènica i taquicàrdia ventricular catecolaminèrgica polimòrfica, les grans apostes actuals en investigació bàsica.

Des de l’any passat podeu consultar l’activitat de l’associació a la pàgina web www.memorialnachobarbera.com. A més, des de hui, l’associació compta amb una eina nova per facilitar les donacions econòmiques de particulars i empreses. Es tracta de la web Sumem Cors on qualsevol persona pot donar directament al grup de recerca de l’IIS La Fe que treballa en l’àmbit de les cardiopaties familiars i la mort sobtada.