L’Sporting de Gijón arrasa en el segon Memorial

El planter de Mareo ha passat pel segon Memorial Nacho Barberà com una tempesta del mar Cantàbric. L’Sporting de Gijón s’ha proclamat brillant campió i successor de l’Atlético de Madrid després de guanyar una bonica final que arrancà amb dos gols rojiblancs en tres minuts. Els llevantinistes intentaren entrar en la final però a la fi, el millor jugador del torneig i màxim golejador, Christian Ferreres, donà el triomf definitiu per 3-0 – Fotos – A més, el seu porter, Javier Delgado, també fou considerat el millor cancerber. La final tingué un moment crític quan el iaio del llevantinista Osca es va sentir indispost. La ràpida actuació del metge Javier Quintana i la Creu Roja present evità un fatal desenllaç.

El València va obtindre el tercer lloc en guanyar 1-0 al Granada amb gol de Tomás Inglés – fotos – , mentre que el Torrent, campió de Preferent i nou equip de Lliga Autonòmica, soterrà l’Atlètic de Madrid empatant-li a dos i guanyant el quint lloc en la tanda de penals (fotos). La UD Alzira guanyà 2-0 a la Selecció Intercomarcal de la FFCV i s’adjudicà la sèptima posició (fotos 12). El seleccionador valencià Juan Pérez fou considerat el millor entrenador i Vicent Samit, de la UD Alzira, obtingué el trofeu a l’esportivitat.

Sporting Gijón-Torrent vídeo 1a part2a part

Levante-Granada vídeo 1a part

Alzira 1, Valencia 1 vídeo 1a part2a part

At. Madrid 2, Levante 1 vídeo 1a part2a part

Alzira 0, Sporting 0 vídeo 1a part

Granada 1, Selecció FFCV 0 vídeo 1a part2a partfotos

Valencia 1, Torrent 0 vídeo 1a part2a part

At. Madrid 3, Granada 2 vídeo 1a part2a part

Valencia 2, Sporting 5 vídeo 1a part2a part

Levante 2, Selecció FFCV 0 vídeo 1a part2a part

Alzira 0, Torrent 1 vídeo 1a part2a part

Granada-Valencia fotos

L’alcalde Diego Gómez; el president de la FFCV, Salva Gomar; el grup Apunts de l’Alcúdia i la Creu Roja veieren reconeguts la seua implicació en el torneig que sols per rifa ha recaptat més de 2.000 €. S’han sortejat camisetes de Busquets, Paco López, les de la Selecció Espanyola de Rodrigo i Morata o guants i botes de Ter Stegen o Dani Martín (porter de l’Sporting i la selecció sub21). Eren alguns dels molts presents rebuts per a obtindre fons que el Memorial destina a l’Intitut d’Investigació de la Fe per a l’estudi de la mort sobtada.

Els de Mareo, després de deu hores d’un viatge que havia partit a l’una de la matinada, arrassà al València 5-2. Coses del futbol, l’Alzira estigué a punt de guanyar-los però mantingueren el 0-0 (fotos) i sentenciaren el lideratge del grup amb un 3-0 al Torrent. En el grup B, el Llevant avassallà primer amb un 3-1 a la Selecció Intercomarcal, remuntà l’inicial gol de l’Atlètic de Madrid (fotos) i matxacà el Granada 4-0. En la final, els granotes es van vore sorpresos pels asturians (3-0).

Primer Memorial de futbol 8

El Memorial s’ha ampliat al futbol 8 que s’ha desenvolupat en el recentment anomenat camp Nacho Barberà. El divendres, l’Històrics de València guanyà el torneig Querubí per 1-0 sobre el CD Malilla (fotos). L’Alzira Blau i el Benimodo foren 3r i 4t. Taywarson Amos del Malilla i Diego Gálvez de l’Històrics foren considerats millor jugador i porter respectivamente. Diego Gálvez, també de l’Històrics fou el màxim golejador i la UD Benimodo obtingué el trofeu a l’esportivitat.

Dissabte arribava el torn als Prebenjamins de segon any. La final va ser preciosa. Havien arribat els dos favorits, el Llevant i el València, que acabaren empatant a tres i els granotes s’imposaren en els penals per 4-3 (vídeo). Abans l’Alzira va véncer 8-1 en la final de consolació a l’Històrics. Pepe Verdugo, d’este equip, va rebre el trofeu a l’esportivitat. Adrián Gil, del Valencia, fou considerat el millor jugador i Álvaro Pareja, de la UD Alzira, el millor porter. El llevantinista Lucas Fuentes va ser el màxim golejador.

El futbol femení també tingué el seu protagonisme tancant la competició junt a la fase final cadet. El FEB Ontinyent venjà el títol de lliga que el Llevant va obtindre per un punt guanyant-les la final per 3-0 (fotos). El Ciutat de Xàtiva amargà al València la final de consolació per 2-1. Lourdes Ordiñolo, del Ciutat de Xàtiva, va ser la millor jugadora mentre que el FEB Ontinyent acumulà els guardons de millor portera i màxima golejadora per a Nerea Docí i Laia Pastor i el Tavernes Blanques guanyà l’esportivitat.

Concurs de dibuix

Setmanes abans del Memorial es va celebrar el primer concurs de dibuix escolar on alumnes del col·legi Félix Olmos de Favara coparen els tres primers premis: Aitana Ortiz Armengol fou la guanyadora seguida d’Ariadna Costa Císcar i Óscar Garcinuño Císcar. Miguel Remigia Climent, de La Purísima d’Alzira guanyà el premi de votació popular.

Durant l’any, el CF Veterans Alzira ha col·laborat amb la causa organitzant dos partits contra els Veterans del Llevant i del Salamanca en què es recaptaren més de 600 €. L’Almussafes CF organitzà un torneig solidari junt a la UD Alzira on s’obtingueren vora 1.000. Els diners recaptats aniran destinats a la investigació de la mort sobtada. Durant el primer any es van aconseguir més de 30.000 € amb què l’Institut d’Investigació de la Fe ha contractat una biòloga  durant 2019.