El At. de Madrid, campió del IV Memorial cadet

L’Atlètic de Madrid va recuperar el ceptre del Memorial Nacho Barberà a la quarta edició. Després de vèncer en la inaugural, l’Sporting de Gijón es va emportar la segona i no va participar a la tercera a causa del Covid. El conjunt blanc-i-roig va arribar a la capital de la Ribera amb la condició de favorit amb internacionals com el davanter Óscar Bagaza o el valencià Jesús Fortea, fitxat des del Llevant. Els matalassers van guanyar el partit inaugural 0-3 a la UD Alzira i 0-1 a l’Elx, de manera que es classificaven a semifinals com a primers.

Al grup B, el València va ser el líder. Va véncer 1-0 a l’E-1 València i 1-3 al Llevant amb què aconseguia el primer lloc i eludia els atlètics fins a la final com a mínim. El quint lloc se’l va emportar l’E-1 València en véncer 3-2 la UD Alzira. La primera semifinal la va guanyar l’Atlètic de Madrid en imposar-se 2-0 al Llevant (fotos). El València va guanyar 1-0 a l’Elx (fotos) que va arribar fos a la final de consolació en què va véncer el Llevant 3-0. (vídeo de jugades i gols)

La final va resultar entretinguda alhora que desesperant per al València que va estavellar tres pilotes al travesser i no va desfer l’empat a zero inicial. El tècnic matalasser va donar entrada a l’últim minut al porter Gio conscient que el títol es decidiria des dels onze metres. Els penals van tornar a estar de la part atlètica com en la primera edició, en què van vèncer l’SB Ontinyent (vídeo). De fet el mateix Gio va ser elegit el millor porter; el valencianista Rubi, el millor jugador i el tècnic alzirista Carlos Minuesa, obtingué el trofeu Nacho Barberà a l’esportivitat.

Llevant, l’altre triomfador
El Levante UD va guanyar tres tornejos, per dos el València i un l’Històrics i la UD Alzira. Els granotes es van alçar amb el triomf a la categoria Querubí i contra qui més desitgen, el València. Després de golejar els dos equips favorits -Federació s’hauria de plantejar les dimensions del camp i porteria en esta categoria- van protagonitzar una final plena d’alternatives que van empatar a tres. Als penals, els granotes van guanyar els xotos 3-2. (fotosvídeo)

A la categoria Prebenjamí de 2n any es van imposar a l’Alzira 3-0, que a la fase de grups va guanyar 2-0 al València i 3-2 al Castelló. El colofó el van posar a la final benjamí on també van guanyar els valencianistes 2-0.

El València va ser protagonista a la categoria aleví. En dones l’Alcúdia es va venjar del Llevant, que va quedar subcampió només per darrere de les capgrossos guanyant 2-0 i plantant-se a la final, si bé el València va ser superior amb un 4-1 (vídeo). A la competició masculina, els blanc-i-negres van vèncer 0-2 a l’Alzira i 1-0 al Castelló. A la final també van adonar de l’Històrics de València -el club que es va crear fa deu anys de la fusió del Parreta i el Marxalenes- per 2-0.

Precisament els “Històrics” van guanyar el primer torneig infantil del Memorial (vídeo). Va arribar amb polèmica a la final tot i ser líder de grup amb 4 punts per 3 del Ciutat d’Alzira. Es llançaven tandes de penals per desfer un possible empat que atorgava un teòric punt que algú va voler sumar a la classificació. A l’altre grup es va donar un altre cas que fa d’este torneig diferent. L’Alzira havia guanyat 5-0 a l’E-1 València de Paiporta. Alzira i Carcaixent van empatar a dos de manera que els blanquinegres haurien necessitat marcar sis gols als paiportins per plantar-se a la final. Com que el Carcaixent va guanyar la tanda de penals als blaugranes, l’organització va informar que la classificació per a la final seria només que guanyaren 1-0, com van fer. “En un torneig com este no podem premiar una golejada que s’hauria sumat a una anterior per passar a una final. El Carcaixent va guanyar el duel individual als penals i mereixien la classificació”, va explicar el director del torneig, David Julio (vídeo de gols).
A la final infantil, l’Històrics va dominar clarament la primera part fins a un 3-0. A la segona, el Carcaixent se’n va anar a fer la del Liverpool del 2005. Va marcar el 3-1 i, encara que va intentar empatar, li va faltar temps per arribar a la igualada (vídeo del lliurament de trofeus).

L’Alzira C va guanyar el torneig Prebenjamí de primer any.

Fotos lliurament de trofeus futbol 8

Vídeo del lliurament de trofeus futbol 8