El València repetix triomf amb el seu infantil

El València infantil ha pres el testimoni del seu cadet homònim que va guanyar l’any passat el Memorial Nacho Barberà. L’equip que capitaneja el fill de David Albelda no va tindre rival en la final en un Castelló que es va buidar en el partit previ, la semifinal, la qual va guanyar en l’últim segon al Llevant per 2-1. Amb un contundent 6-0 el club che va retindre el títol.

El Levante UD va aconseguir el tercer lloc en guanyar per penals la semifinal contra la UD Alzira que, malgrat que ha baixat de la Lliga Autonòmica, ha mostrat la bona imatge de la segona part de lliga. Va guanyar 2-1 els dos partits de la fase prèvia a l’E-1 Paiporta i Castelló i va resistir invicte amb l’empat a zero. Les bones actuacions del porter alzirista Iván Gandía li van atorgar el trofeu al millor porter. El castellonenc Moisé Otniel va aconseguir el de millor jugador i el valencianista Celso Fuster, el trofeu Nacho Barberà.

El Memorial va tindre una bona acollida de públic que ha permés a l’associació organitzadora ingressar en primera instància 6.000 € a falta de tancar comptes. Durant el torneig es va fer entrega a la investigadora alberiquenya Esther Zorio el xec de 14.200 € obtinguts durant l’any anterior.

Nous esports
A la presència major d’espectadors van contribuir les activitats paral·leles realitzades. Gràcies a l’Associació de Futbolistes del València CF presidida per Fernando Giner s’ha organitzat el primer torneig de futbol inclusiu, també anomenat A-ball (capaç, en ser pronunciat en anglés), que va guanyar la mateixa associació. Ho va fer davant de la Fundació de l’Atlètic de Madrid, l’equip Irrepetibles de Giner i el del Memorial on jugadors com Edu López, van comprovar la complicació d’este esport. El MVP va ser Topher Triviño, tot un especialista a A-ball.

Dos esports no futbolístics es van incorporar al Memorial. El bàsquet, en categoria cadet femenina, que va dominar el Benifaió. Segon va ser el NB Alzira, seguit pel Carcaixent i l’Alginet. El Nou Volei Alzira va col·laborar amb un torneig no competitiu entre el club local, Algemesí i Cullera.

Durant els tres dies, els joves futbolistes es van fer fotos amb les llegendes valencianistes Albelda i Sánchez. També hi van estar presents l’exfutbolista de l’Oviedo i Alzira, Mario Sesé, així com els alzirenys Raúl Albentosa i José Luis Valiente. Divendres, l’Històrics prebenjamí, el Tec Fut benjamí i la UD Alzira B van guanyar les categories de 1r any alt. Davant l’absència del Ciutat d’Alzira per la trista pèrdua d’Adam, diverses categories es van reconvertir a lliga de cinc com la Benjamí de 2n any iniciació que va guanyar l’Alzira C a l’Alcoià. En Femení aleví, l’Alcúdia es va imposar mentre que diumenge, el Llevant prebenjamí, l’Alcoià benjamí i l’Alzira A aleví van vèncer el Torrent, Ciutat de Xàtiva i E-1 Paiporta, en este cas en una emocionant tanda de penals.