Comença el Memorial 2024

La sisena edició del Memorial Nacho Barberà arriba hui al camp d’esports Venècia d’Alzira amb moltes novetats fins diumenge. La primera, la categoria reina del torneig que no serà la cadet -en què jugava Nacho Barberà aquell fatídic 3 de febrer de 2018- sinó la infantil. “És la categoria més oblidada dels tornejos de futbol base i també hem volgut que hi tinga presència”, va indicar el president del Memorial, Fernando Barberà. València, Llevant, Alzira, EAF VCF, Castelló i E-1 Paiporta són els equips que intentaran prendre el relleu al palmarés després de la victòria del València cadet en la passada edició. El futbol 8 també serà protagonista durant els tres dies en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, en este últim cas tant en categoria masculina com femenina.
Una altra de les novetats és la participació de futbol inclusiu que ja té el seu reflex al cartell anunciador realitzat per Irene Alcalde, de l’institut rei a Jaume d’Alzira. Hi participaran entre d’altres l’Associació de Futbolistes del València CF i la Fundació de l’Atlètic de Madrid. A més a més, dos esports més s’unixen a la causa per recollir més fons. El Nou Volei i el Nou Bàsquet Alzira disputaran competicions paral·leles a les pistes annexes.
El torneig és el mitjà pel qual l’Associació Memorial Nacho Barberà obté més ingressos per a la investigació de la mort sobtada per part de l’Institut de Recerca de la Fe. El mes de febrer passat, l’associació va aportar 14.200 €.
València i Llevant han enviat samarretes per ser rifades així com futbolistes alzirenys i riberencs com Albentosa (Vejle de Dinamarca), Valiente (Asteras Tripoli), Sergio Lozano (Levante), Aaron Escandell (Las Palmas) o Rubén Gómez (Vila-real, d’on arriba també la de Pepe Reina). Dani Ponz ha aportat la del seu ja exequip, Unionistas de Salamanca, Sesé de l’Oviedo, Nacho Ferri de l’Eintrach de Frankfurt, així com les escuderies Campos Racing i Team Aspar o jugadors de l’At. de Madrid que van destacar al Memorial com Javi Serrano (ara a l’Sturm Graz austríac) i Alejandro Iturbe (Atleti B).
Es poden consultar tots els horaris i resultats en temps real a la secció Torneig de memorialnachobarbera.com