Alzira, ciutat cardiosaludable

L’Ajuntament i la Clínica Tecma impulsen que Alzira siga una ciutat cardiosaludable des del punt de vista esportiu.

El Dr. Joaquín Mas Ribas va donar a conéixer en una interessant xarrada la importància de la prevenció a l’esport per intentar evitar possibles malalties cardíaques. Des de fa temps, la Clínica Tecma i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Alzira col·laboren junts en una iniciativa que s’impulsa des de la clínica per conscienciar sobre la prevenció de malalties cardiovasculars i mort sobtada.

El Dr. Mas és conegut per la seua llarga trajectòria com a metge esportiu. Ha estat en clubs com el València CF, Reial Madrid, Levante UD i València Basket. També és cap de la Unitat d’Alt Rendiment de la Clínica Tecma.

És indubtable que la pràctica d’exercici físic és beneficiós per a les persones, ja que millora tant les condicions físiques de l’individu com les psicològiques. A més, la pràctica realitzada en grup millora la sociabilitat dels qui el practiquen. «Hem de tindre en compte que l’activitat física no està exempta de risc i si no es practica amb totes les garanties necessàries, podrien aparéixer determinades patologies latents que, si no es descobrixen a temps, poden ser causants d’importants problemes de salut, inclosos, encara que de manera excepcional la mort sobtada de l’esportista», va indicar el Dr. Más.

Fernando Barberà, president Associació Memorial Nacho Barberà, va estar present a la xarrada junt els clubs esportius de la ciutat on van poder preguntar el doctor tots els dubtes al voltant de la salut cardiovascular a l’esport.

El regidor dʼEsports Fernando Pascual va manifestar que “és important tindre cura dels nostres esportistes, és per això que des de la Regidoria dʼEsports posem totes les eines necessàries per cuidar la seua salut. Lamentablement a Alzira hem perdut esportistes a causa de la mort sobtada i accidents cardiovasculars, per això és prioritari este tipus d’iniciatives”.